Adem & Stem

Beschrijving

Heesheid, keelpijn, een vermoeide stem… Na een feestje of tijdens een verkoudheid hebben we allemaal wel eens keel- of stemklachten. Soms kun je langer last hebben. Op een gegeven moment heb je misschien niet eens meer zin om te spreken.

Dit kan komen door stress, verkeerd stemgebruik, astma en allergieën of problemen van neurologische aard, door hormonale afwijkingen of kwaadaardige tumoren. Samen met Logopedie De Laet ga je aan de slag met stem, ademhaling en lichaamshouding. Je kunt weer van je laten horen.

Doelen

Tijdens de behandelingen werken we aan één of meerdere doelen. Denk hierbij aan:

  • Aanleren van een rustige en ontspannen ademhaling
  • Een lichaamshouding waarbij stem en ademhaling op elkaar zijn afgestemd
  • Verbeteren van stemtechnieken bij spreken en zingen
  • De stem versterken met hygiënische adviezen
  • Niet meer kuchen of schrapen
  • Aansterken van je stem na een medische ingreep door een KNO-arts
  • Verhelpen van stemklachten bij een neurologische of oncologische oorzaak
  • Soepel stemgebruik dankzij technieken als Lax Vox
  • Het strottenhoofd beweeglijker maken via Larynxmanipulatie (door trage rekking of stretching van de spieren zorgen we ervoor dat de spieren van de hals, nek, kaak en mondbodem ontspannen worden)
  • Herkennen van hyperventilatiemomenten

Behandeling

Ben je nieuw bij Logopedie De Laet? We zetten je dan op onze wachtlijst. Geen zorgen, we doen er alles aan om zo snel mogelijk een eerste afspraak te plannen. Gewoon op een locatie bij jou in de buurt. Op verzoek van de verwijzer komen we bij je thuis.

We beginnen met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we je hulpvraag en bepalen we de ernst van het probleem. Op basis van de diagnose maken we een behandelplan. Vanzelfsprekend wordt dit plan met je besproken. Ook vragen we je deze overeenkomst te tekenen, zodat onze afspraken zwart op wit staan.

De behandelduur verschilt. Meestal zien we elkaar één keer per week een half uur. De dag en het tijdstip worden altijd in overleg gekozen. Na elke behandeling ontvang je een aantal oefeningen zodat je thuis verder kunt trainen. Gezinsleden zijn daarom ook welkom tijdens de behandelingen, zodat er thuis extra goed geoefend kan worden.

Als we ons doel hebben gehaald, vindt er een eindgesprek plaats. We vragen je dan om een evaluatieformulier in te vullen. Als je tijdens onze behandeling niet helemaal tevreden bent, dan horen wij dit uiteraard graag. Kunnen wij je niet naar tevredenheid helpen, kun je ook onze klachtenfolder raadplegen. Zelf stellen we na de evaluatie een eindverslag op. Dit verslag is voor jou, voor de verwijzer en voor eventuele andere betrokkenen.

In sommige gevallen plannen we een controleafspraak om te checken of de communicatie nog net zo soepel verloopt.

Nicole De Laet

Het maakt me niet uit hoe we er komen, maar we gáán ervoor. Samen!

Responsive image

Alle zorgverzekeringen vergoeden je behandeling bij De Laet.

Dit is Logopedie De Laet

Logopedie De Laet bestaat uit een team van all-round logopedisten. We werken samen met huisartsen, fysiotherapeuten en andere specialisten onder één dak. Met ruim dertig jaar ervaring en zes vestigingen zijn we een begrip in de Alblasserwaard geworden. De praktijk is aangesloten bij de klachtencommissie van de NVLF.