Eten & Slikken

Beschrijving

Aan tafel! Wat voor sommige mensen geldt als het gezelligste moment van de dag, is voor anderen een niet zo prettige samenkomst. Als je moeite hebt met eten of slikken, kan een dinertje met vrienden of familie zelfs iets worden waar je tegenop ziet.

Ook de jongsten aan tafel kijken niet altijd uit naar de maaltijd. Lust je kindje bijvoorbeeld alleen geprakte bananen? Durft het niet te slikken? Of is de kleine bang voor onbekend voedsel? Logopedie De Laet voorziet je van tips en adviezen om samen weer te kunnen genieten.

Doelen

Tijdens de behandelingen werken we aan één of meerdere doelen. Denk hierbij aan:

  • Versterken van de mond- en tongspieren
  • Verbeteren van eet- en drinkmomenten
  • Aantrekkelijker aanbieden van eten
  • Een betere lichaamshouding tijdens de maaltijd
  • Sterkere mondmotoriek
  • Aansterken na een medische ingreep
  • Vermindering van gevoeligheid in de mond
  • Meer energie en een constant gewicht

Behandeling

Ben je nieuw bij Logopedie De Laet? We zetten je dan op onze wachtlijst. Geen zorgen, we doen er alles aan om zo snel mogelijk een eerste afspraak te plannen. Gewoon op een locatie bij jou in de buurt. Op verzoek van de verwijzer komen we bij je thuis.

We beginnen met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we je hulpvraag en bepalen we de ernst van het probleem. Op basis van de diagnose maken we een behandelplan. Vanzelfsprekend wordt dit plan met je besproken. Ook vragen we je deze overeenkomst te tekenen, zodat onze afspraken zwart op wit staan.

De behandelduur verschilt. Meestal zien we elkaar één keer per week een half uur. De dag en het tijdstip worden altijd in overleg gekozen. Na elke behandeling ontvang je een aantal oefeningen zodat je thuis verder kunt trainen. Gezinsleden zijn daarom ook welkom tijdens de behandelingen, zodat er thuis extra goed geoefend kan worden.

Als we ons doel hebben gehaald, vindt er een eindgesprek plaats. We vragen je dan om een evaluatieformulier in te vullen. Als je tijdens onze behandeling niet helemaal tevreden bent, dan horen wij dit uiteraard graag. Kunnen wij je niet naar tevredenheid helpen, kun je ook onze klachtenfolder raadplegen. Zelf stellen we na de evaluatie een eindverslag op. Dit verslag is voor jou, voor de verwijzer en voor eventuele andere betrokkenen.

In sommige gevallen plannen we een controleafspraak om te checken of de communicatie nog net zo soepel verloopt.

Nicole De Laet

Het maakt me niet uit hoe we er komen, maar we gáán ervoor. Samen!

Responsive image

Alle zorgverzekeringen vergoeden je behandeling bij De Laet.

Dit is Logopedie De Laet

Logopedie De Laet bestaat uit een team van all-round logopedisten. We werken samen met huisartsen, fysiotherapeuten en andere specialisten onder één dak. Met ruim dertig jaar ervaring en zes vestigingen zijn we een begrip in de Alblasserwaard geworden. De praktijk is aangesloten bij de klachtencommissie van de NVLF.