Stotteren

Beschrijving

Bij stotteren zeg je gewoon wat je wilt zeggen. Het kan alleen even duren. Of het komt er op een andere manier uit. Je kunt gespannen raken om bepaalde klanken uit te spreken. Of je gaat bepaalde woorden mijden om niet te blijven steken.

Stotteren kan soms vanzelf overgaan. Maar als je kind ouder is dan zeven jaar, of als stotteren in de genen zit, kunnen we bij Logopedie De Laet een handje helpen om de communicatie te verbeteren. Ook bij slordig of te snel sprekende kinderen. Dat noemen we broddelen.

Doelen

Tijdens de behandelingen werken we aan één of meerdere doelen. Denk hierbij aan:

  • Leren om symptomen van het stotteren te herkennen
  • Stottermomenten en -situaties signaleren
  • Grip op je ademhaling krijgen voordat je gaat stotteren
  • Gedachten rustig leren verwoorden
  • Zelfvertrouwen opbouwen om af te rekenen met spreekangst
  • De leefomgeving van het kind voorzien van tips en adviezen

Behandeling

Ben je nieuw bij Logopedie De Laet? We zetten je dan op onze wachtlijst. Geen zorgen, we doen er alles aan om zo snel mogelijk een eerste afspraak te plannen. Gewoon op een locatie bij jou in de buurt. Op verzoek van de verwijzer komen we bij je thuis.

We beginnen met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bepalen we de ernst van het probleem. Op basis van de diagnose maken we een behandelplan. Vanzelfsprekend wordt dit plan met je besproken en op leeftijd afgestemd. Ook vragen we je deze overeenkomst te tekenen, zodat onze afspraken zwart op wit staan.

De behandelduur verschilt. Meestal zien we elkaar één keer per week een half uur. De dag en het tijdstip worden altijd in overleg gekozen. Na elke behandeling ontvang je een aantal oefeningen zodat je thuis verder kunt trainen. Gezinsleden zijn daarom ook welkom tijdens de behandelingen, zodat er thuis extra goed geoefend kan worden.

Als we ons doel hebben gehaald, vindt er een eindgesprek plaats. We vragen je dan om een evaluatieformulier in te vullen. Als je tijdens onze behandeling niet helemaal tevreden bent, dan horen wij dit uiteraard graag. Kunnen wij je niet naar tevredenheid helpen, kun je ook onze klachtenfolder raadplegen. Zelf stellen we tijdens de evaluatie een eindverslag op. Dit verslag is voor jou, voor de verwijzer en voor eventuele andere betrokkenen.

In sommige gevallen plannen we een controleafspraak om te checken of de communicatie nog net zo soepel verloopt.

Nicole De Laet

Het maakt me niet uit hoe we er komen, maar we gáán ervoor. Samen!

Responsive image

Alle zorgverzekeringen vergoeden je behandeling bij De Laet.

Dit is Logopedie De Laet

Logopedie De Laet bestaat uit een team van all-round logopedisten. We werken samen met huisartsen, fysiotherapeuten en andere specialisten onder één dak. Met ruim dertig jaar ervaring en zes vestigingen zijn we een begrip in de Alblasserwaard geworden. De praktijk is aangesloten bij de klachtencommissie van de NVLF.