Taal & Spraak

Beschrijving

Word je kind niet goed begrepen? Of kan je vader slecht onder woorden brengen wat hij bedoelt? Logopedie De Laet verhelpt problemen op het gebied van taal en spraak. Bij een kind kan dit bijvoorbeeld te maken hebben met een algehele achterstand of slechthorendheid. Soms zijn er geen duidelijke redenen aanwezig.

Hersenletsel kan er bij volwassenen voor zorgen dat een taal- of spraakprobleem ontstaat. Bijvoorbeeld door een beroerte, tumor of ongeval. Of door dementie. Logopedie De Laet onderzoekt de oorzaak en biedt coaching en begeleiding aan zowel cliënten als gezinsleden om samen de communicatie te verbeteren.

Doelen

Tijdens de behandelingen werken we aan één of meerdere doelen. Denk hierbij aan:

  • Zins- of verhaalopbouw verbeteren
  • Aanleren van de juiste grammatica
  • Volledige en correcte zinnen maken
  • Vergroten van de woordenschat
  • Luistergedrag verbeteren
  • Goed en duidelijk articuleren
  • Leren uitspreken van klanken
  • Betere verstaanbaarheid

Behandeling

Ben je nieuw bij Logopedie De Laet? We zetten je dan op onze wachtlijst. Geen zorgen, we doen er alles aan om zo snel mogelijk een eerste afspraak te plannen. 

We beginnen met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we je hulpvraag en bepalen we de ernst van het probleem. Op basis van de diagnose maken we een behandelplan. Vanzelfsprekend wordt dit plan met je besproken. Ook vragen we je deze overeenkomst te tekenen, zodat onze afspraken zwart op wit staan.

De behandelduur verschilt. Meestal zien we elkaar één keer per week een half uur. De dag en het tijdstip worden altijd in overleg gekozen. Na elke behandeling ontvang je een aantal oefeningen zodat je thuis verder kunt trainen. Gezinsleden zijn daarom ook welkom tijdens de behandelingen, zodat er thuis extra goed geoefend kan worden.

Als we ons doel hebben gehaald, vindt er een eindgesprek plaats. We vragen je dan om een evaluatieformulier in te vullen. Als je tijdens onze behandeling niet helemaal tevreden bent, dan horen wij dit uiteraard graag. Kunnen wij je niet naar tevredenheid helpen, dan kun je ook onze klachtenfolder raadplegen. Zelf stellen we na de evaluatie een eindverslag op. Dit verslag is voor jou, voor de verwijzer en voor eventuele andere betrokkenen.

In sommige gevallen plannen we een controle afspraak om te checken of de communicatie nog net zo soepel verloopt.

Nicole De Laet

Het maakt me niet uit hoe we er komen, maar we gáán ervoor. Samen!

Responsive image

Alle zorgverzekeringen vergoeden je behandeling bij De Laet.

Dit is Logopedie De Laet

Met zo’n dertig jaar ervaring, een minstens zo omvangrijk netwerk, inspireert en motiveert Nicole talloze cliënten. Ook deelt ze haar kennis graag in workshops en lezingen, is ze gespecialiseerd in behandelingen binnen het autismespectrum en daarnaast actief als logopediste bij Oncologisch Netwerk Papendrecht.